Tlf 31 70 74 60 - E-mail: line@hestekraefter.com

Selvudviklingskursus for unge


Selvudviklingskursus for unge

Få mod til at være dig selv

Et udviklingskursus for unge ml. 13-17 år, som ønsker at skabe et teenageliv med mere indre ro, power og livsglæde. Kurset er med elementer og øvelser fra Hverdagens Helte, der hjælper unge til et bedre selvværd.

På dette kursus inspireres unge til at være sig selv, og vi arbejder med acceptere os selv med både de mørke og lyse sider. At rumme alle dele er helt naturligt.

Den unge vil lærer, at finde mod og styrke til både at samarbejde med heste og andre unge.

-vil bliver bedre til at stole på sin intuition og kreative sider.

-vil have lettere ved at tage bevidste valg, der passer til sine ønsker og ikke samfundets.

At være inadvendt og udadvendt, er sider vi kan vælge at tage og begge styrker er vigtige. Det er en styrke at kunne være indadvendt i vores udadvendte samfund, for at passe på sig selv og mærke sig selv. Det er også en styrke at kunne være udadvendt og række ud efter omsorg, venskaber og relationer. Denne styrke vil også hjælpe på vej i skolen, til eksamen og jobsamtaler. 

 

Vi lærer hvordan vi kan bruge vores vejrtrækning optimalt, hvordan kroppen kan signalere og sætte grænser for dig selv.


 


Til den unge:

Det er vigtigt du er hele dig, med godt og ondt og alle sider har du, for at passe på dig selv.

Her kan du lærer hvordan du kan støtte dig selv i at tage vigtige beslutninger i dit liv, som har betydning for dig.

Du vil blive bedre til at vælge mennesker til, som er gode for dig.

Du vil finde ud af at massere af unge, kan føle mange samme ting som dig. 

Du vil kunne genkende din indre dommer, der kunne finde på at fortælle dig at du ikke er god nok, eller at det fortjener du ikke, eller det kan du ikke finde ud af.

Måske vil den samme dommer fortælle dig, at dette kursus er ikke noget for dig, fordi du måske ikke vil leve op til dine forældres ønsker, de andre på holdets ønsker eller dine egne forventninger.

Måske fortæller din dommer dig at dette vil du ikke få noget ud af, fordi det er bare som det er...

Men det behøver ikke at være som det er. Vi har alle en mulighed for at omgive os med glæde, omsorg, nysgerrighed, kærlighed, gode venner og at acceptere os selv som vi er -og det fortjener også du. Den vej vil jeg gerne være med til at finde sammen med dig og de unge der vil være på kurset. 

 


Til forældre

Som forælder kan du føle dig lidt tilsidesat, når dit barn er midt i en selvudvikling. Det er en svær balance at virke interesseret og samtidig give plads og ro til den unge.

Det er jo dit barn, som du måske går rundt og savner, eller er bekymret for og du har måske brug for at tjekke op på, om hun eller han er ok? 

Nogle gange kan en overbekymring virke som om, du som forældre, ikke har tillid til dit barn. Samtidig kan de usagte følelser eller din tilbageholdenhed tolkes som om, at du som forælder, er uinteresseret i dit barns liv.

 

Imellem 2. og 3. besøg, vil jeg derfor have samtale med jer forældre i tlf. 

Vi udvikler os stærkere sammen.

Når nogen i familien arbejde med at ændre sig, vil det påvirke hele familien.

 


kørekort til livet

Kursusforløb

Kurset er lagt over 4 gange på en mdr. Fordi det er et selvudviklingskursus, hvor du får mulighed for at øve dig i dit liv, på det nye du vil have ind i dit liv.

Der vil være mange forskellige øvelser igennem dagen og der bliver lagt pauser ind, så du har god tid til at snacke frugt, nødder og the og vand. Vi skal spise god frokost sammen, som jeg sørger for.

Mange af øvelserne handler om dig og dit liv. Der er både sociale øvelser og selvstændige øvelser.

Nogle af øvelserne er sammen med mine heste. De vil foregå på ridebanen og i stalden. Hestene er et flokdyr og derfor specialiseret i at fornemme, alt det vi ikke siger, men i virkeligheden føler. Hestene elsker at samarbejde, føle kontakt og følger din intuition. De kan hjælpe dig med, at komme i kontakt med din intuition, eller det nogle kalder mavefornemmelse.

På kurset vil vi arbejde med hvilke STOP-tanker du har, som gør at du ikke opnår det, du i virkeligheden ønsker dig. Vi vil arbejde med hvilke tanker, du tænker om dig selv og hvad der skal til for at du kommer til at stole mere på dig selv.

 

Nogle af de ting vi vil arbejde med, kan minde om det du måske har set på TV. Der er gode programmer som Line fikser kroppen, De perfekte piger eller I krig med kroppen.

 

Det er ikke nødvendigt at kunne ride, for at være med på kurset. Vi skal arbejde med hestene på andre måder end ridning. Det er heller ikke nødvendigt at have haft noget med heste at gøre før. Hvis du kan lide dyr, vil det være en fordel for dig.

 


Hvem er med på kurset?

Der vil være ml. 5-10 kursister, der vil arbejde med det samme som dig. Det vil være de samme du møder alle 4 gange. Jeg og mine 5 heste vil være der og en assistent.


Det praktiske

Datoer for næste kursusforløb:

onsdag d. 4/9, søndag d. 15/9, lørdag d. 21/9 aflstuningsdagen er torsdag d. 26/9. Alle dage er kl. 9:30-16:00

Pris for et kursusforløb 4900 kr. for 4 dage og her er alt frokost, andet forplejning, hæfter, skrivemateriale, leje af heste og udstyr inkluderet.

For tilmelding skal I ringe eller skrive til mig.

To ud af de fire dage vil være på en hverdag. Jeg er sikker på at dit barn lærer vil syntes det er en god ide at prioritere selvværdsudviklingen lige så højt, som matematik og dansk. I sidste ende er det selvvræd der kommer til at bære dit barn igennem livet.

Vi vil være både ude og indendørs. Dit tøj skal være noget du kan bevæge dig i og føle dig godt tilpas i.


Hvad får de unge med sig hjem?

Den unge får øje på mønstre, der kan være nedbrydende for deres selvfølelse og redskaber til at bryde dem.

De får mulighed for at lærer sig selv bedre at kende, og anderkende sig selv, for den de er.

De får vejledning i at finde ind til sig selv og tackle svære situationer, med respekt for sig selv og en forståelse for, hvad der sker i andre mennesker.

De får øvelser til, at sætte deres personlige grænser og indtage deres personlige rum.

De får kendskab til de negative tanker de kan have om sig selv og redskaber til, hvordan de kan arbejde forbi dem.

De bliver bedre til at prøve nye ting, tilgive sig selv, når de fejler og sige nej til, at deres grænser bliver overskredet.

De får kendskab til kroppens reaktionsmønstre og hvordan de kan hjælpe sig selv til at skabe ro i kroppen.

De får mødt andre unge mennesker, der er interesseret i selvudvikling og nogle skaber nye bånd og venskaber.

Som en ekstra dimension får de kendskab til hestens evne til at være i nuet, evnen til at kommunikere med mennesket og flokmentaliteten.


Forældrene får:

Et barn, der er mere i kontakt med sig selv.

Et barn der tager mere ansvar i sit liv.

 Et barn der bliver mere sikker på sig selv og derfor bliver bedre til at passe på sig selv i skolen, på jobbet og i den virtuelle verden.

Et barn der har større kendskab til kroppens signaler, hvad der skal til, for at opfylde kroppens krav om god mad, søvn, venner osv.

De får et barn, der måske vil dele oplevelser med dem, som også kan gøre familiens indbyrdes relationer bliver stærkere.

De får et barn, der arbejder bevidst med forskellige mål, fordi barnet ønsker det.


Hvorfor er jeg vild med dette forløb?

Min selvudvikling sammen med mine heste, ville jeg ønske jeg havde oplevet tidligere i mit liv. Hvis bare der havde været en underviser eller mentor, der havde vist mig, at vejen til mit eget hjerte, viste vejen til hestens hjerte. Så var min vej, med heste som følgesvend, blevet mere klar for mig. 

Vejen behøver ikke tage 40 år for din teenager. 

Jeg har i mit arbejdsliv som lærer mødt mange unge, der finder det svært at leve op til samfundets krav, uden at overskride sin egen intigritet. Derfor tog jeg en uddannelse som Teenpower Teacher Trainer hos Hverdagens Helte. Pia Beck Rydahl viste mig en ny vej, hun havde udviklet sammen med Jesper Juhl. En vej der kan hjælpe den unge, med respektere sig selv og få et styrket selvværd. Denne vej ville jeg gerne have været på i mine teenageår, og denne vej skal vi gå på, ifølgeskab med de smukke og troværdige heste, der guider os ind til vores eget hjerte.Forskellen på selvværd og selvtillid

Beskrivelse af selvværd og selvtillid i streger og fortællingFå en nem hjemmeside med god support