Tweens med Hestekræfter

Kunsten at gå til hest Workshops for tweens

Jeg har i mit arbejdsliv som lærer mødt mange unge, der finder det svært at leve op til samfundets krav, uden at overskride sin egen integritet. Derfor tog jeg en uddannelse som Teenpower Teacher Trainer hos Hverdagens Helte. Pia Beck Rydahl viste mig en ny vej, hun havde udviklet sammen med Jesper Juhl. En vej der kan hjælpe den unge med at respektere sig selv og få et styrket selvværd.

Denne vej ville jeg gerne have været på i mine teenageår, og denne vej skal vi gå på, i følgeskab med de smukke og troværdige heste, der guider os ind til vores eget hjerte.

Et udviklingskursus for store børn og unge ml. 9-13 år, som ønsker at skabe et liv med mere indre ro, power og livsglæde. Kurset er med elementer og øvelser fra Hverdagens Helte, der hjælper unge til et bedre selvværd.

Igennem kurset inspireres de til at være sig selv, og vi skal arbejde med at kunne acceptere os selv, med både de mørke og lyse sider. At rumme alle dele er helt naturligt og alle sider vi har, er for at passe på os selv. De vil lære, at finde mod og styrke til både at samarbejde med heste og andre unge.

 • Få kendskab til forskellen på selvværd og selvtillid.
 • Blive bedre til at styrke sit eget selvværd og ikke kun selvtillid.
 • Turde træde ud i nye oplevelser.
 • Få kendskab til sine egne styrker og kvaliteter og hvordan de kan bruges.
 • Redskaber til at handle, når livet bliver udfordrerne.
 • Lærer at mærke sig selv og egen krop og tanker.
 • Lærer at samarbejde med andre børn/unge om opgaver.
 • Lærer at dele svære ting, med andre børn/unge og få oplevelsen af gruppens anerkendelse.
 • Blive bedre til at stole på sin egen intuition og kreative sider.
 • Blive bedre til at tage bevidste valg.
 • Blive bedre til at tale pænt om sig selv og kroppen.
 • Genkende sin egen indre dommer og slukke den, hvis den bliver for hård.

Vi skal arbejde med smalltalk og andre teambuildings øvelser, som kan bruges i den unges hverdag. At være indadvendt og udadvendt, er sider vi kan vælge at tage og begge styrker er vigtige.

Det er en styrke at kunne være indadvendt i vores udadvendte samfund, for at passe på sig selv og mærke sig selv, men det er også en styrke at kunne være udadvendt og række ud efter omsorg, venskaber og relationer. Denne styrke vil også hjælpe på vej i skolen, til at turde sige noget mere i timerne.

Vi lærer hvordan vi kan bruge vores vejrtrækning optimalt, hvordan kroppen kan signalere og sætte grænser for dig selv. På kurset vil vi arbejde med hvilke STOP-tanker du har, som gør at du ikke opnår det, du i virkeligheden ønsker dig. Vi vil arbejde med hvilke tanker, du tænker om dig selv og hvad der skal til for at du kommer til at stole mere på dig selv. Det kan også være disse tanker der fortæller dig, at dette kursus sikkert ikke er noget du kan bruge. At du ikke er god nok til at være med, eller at du er anderledes/forkert, så kurset passer ikke til dig, for det kan du slet ikke finde ud af.  -Tanker der slet ikke er sande, men virkelige nok for dig.

Kursusforløb

Kurset er lagt over fire gange på en måned. Fordi det er et selvudviklingskursus, hvor du får mulighed for at øve dig i dit liv, på det nye du vil have ind i dit liv.

Dag 1 Overblik og op i helikopteren

Dag 2 konkretisere målet og forhindringerne

Dag 3 Nyt perspektiv og nye veje

Dag 4 Evaluering og afslutning

 

Der vil være mange forskellige øvelser igennem dagen og der bliver lagt pauser ind, så du har god tid til at snacke frugt, nødder og the og vand. Vi skal spise god frokost sammen, som jeg sørger for.

Nogle af øvelserne er sammen med mine heste. De vil foregå på ridebanen og i stalden. Hestene er et flokdyr og derfor specialiseret i at fornemme, alt det vi ikke siger, men i virkeligheden føler.

Hestene elsker at samarbejde, føle kontakt og følger din intuition. De kan hjælpe dig med, at komme i kontakt med din intuition, eller det nogle kalder mavefornemmelse.

Det er ikke nødvendigt at kunne ride, for at være med på kurset. Vi skal arbejde med hestene på andre måder end ridning. Det er heller ikke nødvendigt at have haft noget med heste at gøre før. Hvis du kan lide dyr, vil det være en fordel for dig.

Hestene kan lide dig, ligesom du er og jeg og mine heste vil hjælpe dig med, at finde det bedste frem i dig. -Måske kommer du til at kunne se det selv!

Hvem er med på kurset?

Der vil være ml. 5-10 kursister, der vil arbejde med det samme som dig. Det vil være de samme du møder alle 4 gange. Jeg og mine 5 heste vil være der og evt. en assistent.